BLOGDA ARAYINIZ

BUGÜNKÜ İZLENME

27 Temmuz 2011 Çarşamba

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN TARİHLER BOYUNCA OYNANAN SİYASİ OYUNLARA BU KADAR SUSKUN OLDUĞU BİR DÖNEM YAŞANMAMIŞTIR


TÜRK ASKERİSİN, TOPRAKTA VE ÇAMURDA SÜRÜNEBİLİRSİN ANCAK SİYASETÇİLER ÖNÜNDE SÜRÜNMEN GİBİ BİR ACZİN ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ.
Prof. Dr. Öner SAMANLI


Türk ulusu tarihler boyunca, Türk askerinin bugüne kadar siyasetçilerce ezildiğine ve sessizleştirildiğine tanık olmamıştı, ancak ne var ki şimdi ulus, tanıklıktan ötede, tarihler boyunca şan ve şerefin timsali askerlerimizin tutsaklığını görmekte ve sessizliğini de izlemektedir.

Bizim askerliğimiz zamanında, askerin cinsel iştiha aklına düşmesin diye, sözde yemeklere "şap" konulduğu söylenirdi, bizlerde  bu eylem gerçek olmasa bile  yaygın olan bu söylem etkisinde kalıp psikolojik olarak yenik düşer ve o işleri hiç düşünmez olurduk.

Şimdi düşünüyorum da, acaba sözde dinci olan AKP siyasetçileri de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir ve komuta zincirlerindeki baş olanların ağzını dilini, dimağını tutturmak için  okuttu üfletti mi ?

Yahut muska  mı yazdırdı, büyü mü yaptırdı ki, bu her gün içtima meydanlarında rap rap eğitim yapan ve haykırışları Edirne’den Kars’a duyulan vatan evlatları böyle sessiz ve soluksuz kalır mıydı…?

Hani bizim milletin alışkanlığıdır ya, üzerimize kuş pisler uğurdan sayarız yahut dama baykuş konup da bir mola vermiş olsa bir uğursuzluğu bekler durur, hatta davetiye çıkartırız.

Anadolu’da bir tabir vardır. Kış kışlığını, puşt da puştluğunu yapmazsa vardır bunda bir keramet…

Asker ya asker gibi olmalısın, bizim zamanında yaptığımız ve bildiğimiz asker gibi askerlikte yani, yada teslim ve tesellümün yakındır bu sessizliğinde polis güçlerine kışlaları…

Belki de bugünler için  yazılmıştır ne bilelim ki, “Kışlalar doldu bugün, doldu boşaldı bu gün” türküsü…

Arş ve marş…
Marş marş…

Prof. Dr. Öner SAMANLI
CUMHURİYETÇİ HAREKET

TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN KAPSAMLI
ATATÜRK BİLGİ VE BELGE BANKASI

17. YAYIN YILINDA


KURUCUSU ve EDİTÖRÜ

Hiç yorum yok: