BLOGDA ARAYINIZ

BUGÜNKÜ İZLENME

7 Ocak 2011 Cuma

ÖNCE SARMAŞ DOLAŞTILAR, ŞİMDİ İSE AKP TARAFINDAN HER AN KAPATILMAKLA KARŞI KARŞIYALAR

Barış ve Demokrasi Partisi,
kapatılır mı, bu işler papatya
falı mı?

Bu haberi okuyun ve saklayın…

2011 yılının, Nisan yada mayıs aylarında, Barış ve Demokrasi Partisi,  AKP iktidarının ani çark etmesiyle ve muhalefet desteğiyle kapanacaktır.
Kapatılacaktır.

Bu oyun bu şekilde Türk siyasi tarihinde gerçekleşecektir.
Kimse şaşırmasın.

(BDP) BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ KAPATILIR MI?

Bu yazımızı okuyanlara, neden böyle düşünce içerisinde olduğumuzu kanıtlayan gelişmeleri de aktarmakta yarar görmekteyim.

TBMM Başkanı, Mehmet Ali Şahin'in geçen hafta yaptığı "Savcıları göreve çağırıyorum" çağrısının ardından hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Çalıştayı ve BDP ile ilgili eş zamanlı inceleme başlattı.

YARGITAY, BUNUNLA DA KALMADI, "KAPATIRIZ" TEHDİDİNDE BULUNDU.

BDP'li vekillerin geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nda kürsüden Kürtçe konuşunca Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Savcıları göreve çağırıyorum" diye çıkışmıştı.

İşte o savcılar harekete geçti; iki ayrı savcı hem BDP hem de Demokratik Çözüm Kurultayı için inceleme başlattı.

Hafta sonu yapılan DTK çalıştayında tartışmaya açılan "Demokratik Özerk Kürdistan" taslağı nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık, kurultayın ses ve görüntü kayıtlarını isteyerek, incelemeye aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ardından siyasi partileri incelemekle görevli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da BDP hakkında inceleme başlattı.

Gazetelerde Kurultay ile ilgili çıkan haberlerle BDP'nin Kurultay açıklamalarını ihbar kabul eden Başsavcılık, 15 Aralık'ta Diyarbakır Cumhuriyet

Başsavcılığı'na bir yazı yazarak, olayla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu, inceleme başlatıldıysa evrak örneklerinin kendilerine gönderilmesini istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Valiliği'ne de başvurarak, idari işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Başsavcı, ilk aşamada, DTK çalıştayı ile BDP arasında organik bağ olup olmadığını inceleyecek. Başsavcılık, "organik bağ" tespit ederse, BDP hakkında kapatma davası açılabileceğinin sinyalini de verdi.

Baş Savcılık 'tan yapılan yazılı açıklamada, Siyasi Partiler Yasası'nın,

"Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, dil, ırk, renk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacını güdemezler veya bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar, başkalarını bu yolda tahrik ve teşvik edemezler"

hükmünü düzenleyen 78. maddesi, "Siyasi partiler, Türkiye Cumhuriyetinin dayandığı Devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını güdemezler ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar" hükmünü düzenleyen 80. maddesine dikkat çekildi.

Açıklamada, Yasanın 81. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremezler" ile 82. maddesindeki "Siyasi partiler, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık amacını güdemezler ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar" yasaklarına vurgu yapıldı.

Yasanın bu maddeleri gereği incelemenin başlatıldığı belirtilen açıklamada, siyasi partiler hakkında kapatma davası açma yetkisinin de Yargıtay

Cumhuriyet Başsavcılığında olduğu belirtildi.

DEMOKRASİ ARENASINDA GÖRDÜKLERİMİZ, İŞİTTİKLERİMİZ BUNLAR,

Durum bu kadar ciddi ve vahim gelişmelere ansızın gebe olunca, 13 Haziran 2011 tarihinde yeniden iktidar olmak isteyenler, üstelik de en fazla çoğunlukla TBMM’ye girmek isteyenler, yani siyasi partiler, önemli bir oy potansiyelinden paylarına düşenleri kapabilmek için aradan birilerini ekarte etmekte hiçbir sakınca görmeyeceklerdir.

Bisiklet ve Maraton sporu ile uğraşanlar çok iyi bilirler, yüzlerce yarışmacı, bir iki üç anonsundan sonra patlayan bir tabanca sesinden sonra ok gibi start çizgisinden fırlarlar.

Arkadan gelenler yanından geçtikleri rakip sporcu kişiye ise şiddetli bir (darbeyi) tekmeyi vurmak için ise, fırsat kollarlar.

Bunun esas nedeni kim olursa olsun bir kişinin rakip olarak yok edilmesidir.

BU SEÇİM SÜRECİNE GİDEN YOLDA DA, BULANAN HAVA BİZİ BÖYLE DÜŞÜNDÜRÜYOR

İşte onun için bizde düşüncelerimizi açık açık kamuoyuna aksettiriyoruz.

Ve tekrar ederek diyoruz ki;

Bu haberi okuyun ve saklayın…

2011 yılının, Nisan yada mayıs aylarında, Barış ve Demokrasi Partisi, AKP iktidarının ani çark etmesiyle ve muhalefet desteğiyle kapanacaktır.

Kendi kendine değil, yine siyasi partilerin işbirliği ile kapatılacaktır.

Bu oyun bu şekilde Türk siyasi tarihinde gerçekleşecektir.

Kimse şaşırmasın.

Bizi de müneccim sanmayın.

…..
….
Prof.Dr Öner SAMANLI
İZMİR - 2010
….
“TÜKORDER”
Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği
Genel Başkanı

SÖZDE DEĞİL ÖZDE, ROZETTE DEĞİL YÜREKTE,
TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN KAPSAMLI ATATÜRK SİTESİ
KURUCU EDİTÖRÜ


E-BİLGİ İÇİN: tukorder@hotmail.com

ÖNEMLİ DİPNOT BİLGİSİ:

Yazarın Dipnotu:

Milliyet Blog sayfalarımdaki yazı ve resimlerim, Yazar ismi ve Link verilerek alıntı yapılabilir.

5846 sayılı, FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU Telif Hakları Yasası kapsamındadır.

Yazılarımın tüm telif hakları, “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’ne aittir.





Hiç yorum yok: