BLOGDA ARAYINIZ

BUGÜNKÜ İZLENME

9 Ağustos 2012 Perşembe

GO HOME ABD, GO HOME AB, GO HOME AKP


BÜYÜK İNSANLIK AYIBININ 67. ACILI ANMA GÜNÜ VE GO HOME ABD, GO HOME AB, GO HOME AKP

BÜYÜK EMPERYALİSTLER

Dünya üzerindeki emperyalizmin başat eylemcisi acımasız ABD ve onun yardımcısı AB’nin, adları bugünkü gibi olmadığı yıllarda bile bu emellerine yönelik bütünsel çaba ve eylemleri devam etmiş, sürekli ezik ve güçsüz  dünya milletleri üzerine savaşla, siyasi, ekonomik, kültürel, kıst ve ambargolarla saldırmışlardır.

Bugün bu emellerin en şerefsiz eylemcilerinden olan adı geçen ülkeler ve işbirlikçileri çeşitli yol ve yöntemlerle, özellikle de hedefledikleri ülke içerisinde kargaşa ve iç savaş çıkartarak yahut da mevcut siyasi iktidarları yöneterek, yönlendirerek bu çirkin emellerini sonuçlandırmaktadırlar.

Bugün ülkemizi yöneten iktidarın da durumu budur. İktidar ileride Türkiye’yi bölmek isteyen ABD ve AB’nin bölücü oyunlarının esas oğlan rolündeki oyuncularıdırlar.

Emperyalist bu şerefsizler, emellerine ulaşmakta zorlanacakları ülkelere ise gerektiğinde geçmiş yıllarda olduğu gibi nükleer boyuta kadar ulaşabilecek her türlü savaş araç ve gereçlerini haince kullanarak saldırabilecek vasıftadırlar. Geçmişte Japonya, Kore, Vietnam ve günümüzde Libya, Irak’a  olduğu üzere.

Tarihsel süreçte ve bugün için Japon halkı birlik ve beraberliği ile bilinen bir millettir. Japonlar, etnik yerel ve soysal kimliklerini, örflerini millet ve siyaset olarak asla ötelememiştirler.

Eski süreçlerde Japonlarla benzer özellikleri olan Türk milleti ise günümüz sürecinde, yüzde elliyi aşan oranlarda Türk ulus kimliğinden uzaklaşmaya başlamıştır. Bu uzaklaşış ve uzaklaştırma ise son on yılda yüzde altmışlardan yetmişlere doğru yol almıştır.

Bu da; Kültürel, sosyal, dinsel ve demografik emperyalizmin eylemlerinde yer almaktan, çanak tutmaktan kaynaklanmaktadır.

Japonya gibi bir ülkede bu eylemleri yapamayacağını bilen bir ABD için yapılacak en kolay yöntemi insanlık dışılıktır…

Yani, toplu imha zihniyetidir.

Atom bombası atarak da bu zihniyet eylemlendirilmiştir.

Japonya -Nagazaki'deki atom bombası faciasının bugün 67. yıl dönümündeyiz.

ABD'nin attığı atom bombasıyla ölen onbinlerce Japon için ülkede  devlet törenleri her yıl olduğu gibi yine yapılıyor.

ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Nagazaki kentine atom bombası atmasının 67. yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde, Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, "nükleer enerjiye daha az bağımlı toplum" sözü veriyor.

Nagazaki kentinde 1945 yılındaki atom bombası patlamasının merkez üssünün yakınlarında bulunan Barış Parkı'ndaki anma törenine yaklaşık 18 bin kişi katıldığı gelen haberlerimiz arasında.

Katılımcılar arasında, öğrencilerin ve geçen yıl Fukişima-Daiçi nükleer santralinde yaşanan nükleer sızıntıdan en çok etkilenen yerleşim yerlerinin belediye başkanları da yer almışlar.

Törende konuşan Başbakan Yoshihiko Noda, orta ve uzun vadedeki hedeflerinin, Japon toplumunun nükleer enerjiye daha az bağımlı olması olduğunu söyleyerek, gerekli adımları birkaç hafta içinde atmaya başlayacaklarının sözünü veriyor ve "Halkımızın güvenliğini riske sokmayacak bir enerji yapısı geliştireceğiz" diyor.

Nagazaki Belediye Başkanı Tomihisa Taue de, Fukişima-Daiçi nükleer santralinde gerçekleşen kazanın nükleer teknolojinin risklerini ortaya çıkardığını, Japonya'nın nükleer silahlardan arındırılmış bir toplum haline gelmesi için somut planlar hazırlaması gerektiğini belirterek, nükleer silahların kullanılmasının küresel çapta yasaklanması gerektiğini, Fukişima'da hala birçok insanın radyasyonun olası etkilerini yaşamaktan korktuğunu söylüyor.

Çünkü; Japon milleti her doğan çocuğuna ulusal mücadelesini ulus kimliğini öğretiyor, okullarında bu çocukların ilk ezberledikleri bu ve depremden korunmak.
Bizim yaptığımız gibi şanlı tarihimizi unutturup, Arapça öğrenmek üzere çocuklarının ham beyinlerini siyasi emelleriyle olgunlaştırmaya yönelmiyorlar.

6 AĞUSTOS 1945'TE HİROŞİMA'YA, BUNDAN 3 GÜN SONRA DA NAGAZAKİ'YE ATTIĞI ATOM BOMBALARI

ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda 6 ağustos 1945'te Hiroşima'ya, bundan 3 gün sonra da Nagazaki'ye attığı atom bombaları yüzbinlerce insanın ölümüne neden olmuştur. Böylece sindirilen Japonya bu facianın ardından savaştan çekilmiştir.

6 AĞUSTOS 1945 FACİALARIN KENTİ ACILI HİROŞİMA

İkinci Dünya Savaşı'nın son döneminde, ABD Hava Kuvvetlerine ait "Enola Gay" adlı B-29 bombardıman uçağı, 6 Ağustos 1945'te, Japonya'nın Hiroşima kentine Uranyum-235 tipi bir atom bombası atmıştır.

ABD'nin Manhattan Projesi kapsamında geliştirilen ve ilk kez insanlar üzerinde Hiroşima'da kullanılan ve 15 bin tonluk TNT'nin gücüne eşdeğer bu atom bombası, resmi kaynaklara göre 140 binden fazla kişinin ölümüne, onbinlerce insanın radyasyondan ağır şekilde etkilenmesine neden olmuştur.

Kentin yüzde 60'ı haritadan silinmiştir. Kent üzerinde 13 kilometrekarelik bir radyasyon bulutu oluştuğu saptanmıştır..

Verilere  göre, 70 bin kişi patlama anında feci şekilde can verirken, radyasyona bağlı yanık ve buna bağlı oluşan hastalıklardan sonra ölü sayısı 140 binin üzerine çıkabilmiştir.

Yapılan araştırmalara göre, kalanların 1950 ila 2000 yılları arasında yüzde 46'sı lösemiden, yüzde 11'i ise diğer kanser türlerinden ölmüştür..

9 AĞUSTOS 1945  BU KEZ HEDEF  NAGAZAKİ

Hiroşima'ya bomba atılmasından sadece üç gün sonra, 9 Ağustos 1945'te, bu kez Nagazaki halkı aynı faciayı yaşamıştır.

Amerikan "Bockscar" isimli B-29 Superfortess uçağı, Plütonyum-239 tipi "Fatman" (Şişman Adam) adlı ikinci nükleer bombayı Nagazaki semalarından kentin üzerine bırakarak emperyalizmini faşizminin iğrençliği ile süsleyebilmiştir.

Patlama esnasında o zamanlar 240 bin nüfuslu olan Nagazaki'de 74 bin kişi ölürken, bir o kadar kişi de yaralanmıştır.

21 bin tonluk TNT-nin patlayıcı gücüne eşdeğer bombanın ardından, radyasyonun da etkisiyle bugüne kadar ölenlerin sayısının 150 bini aştığı tarihin acı dolu kayıtları arasında yer alıyor..

İNSANLIĞIN OLMADADIĞI FAŞİZMİN VE EMPERYALİZMİN TEMEL HEDEF OLDUĞU ÜLKELER

Bugünlük bu kadar yeter, kardeş Japon milletinin acısı, hepimizin acısıdır.

Büyük olasılıkla bu acı gün nedeniyle ülkemizde de, ABD ve AB emperyalizminin temsilcisi iktidar tarafından da sözde acılı söylenceler yapılacaktır.

Bu ülkenin darağacında üç fidanlarını bilenler o dönemlerde bizlerin söylediği şu sloganı da iyi anımsarlar.

Go home Amerika…!

İşte bu sözleri söyleyen bizler Türk polisinin coplarını da çokça yemedik mi?…

Emniyetin siyasi şubelerinde, cezaevlerinde tutsak olmadık mı?..

Bu suçlarımız nedenleriyle işkenceleri görmedik mi?

Ama Türk milletinin çoğunluğu değişmiş olsa da, değişmekte olsa da bizler hala eski hallerimizdeyiz.

Haydi düşelim yollara…. 09.08.2012 - İSTANBUL

Go home Amerika, Go home Avrupa.

NE MUTLU TÜRKÜM VE ATATÜRKÇÜYÜM DİYEBİLENE…


Prof.Dr. Öner SAMANLI

Cumhuriyetçi Ulusal Hareket
Girişimi Önderi

Türkiye Gençlik Birliği Hareketi
Destekçisi


Hiç yorum yok: