BLOGDA ARAYINIZ

BUGÜNKÜ İZLENME

30 Eylül 2011 Cuma

ELİN GENEL KURMAY BAŞKANI NEŞELİ EĞLENCELİ, BİZİM GENEL KURMAY BAŞKANIMIZ RAP RAP ESAS DURUŞTA HAZIROLDA

Atatürk, her türlü liderlik özelliklerini üzerinde taşımasının yanında, askerlik ve harp sanatını çok iyi bilen kahraman bir asker olarak, dünya tarihinde kayıtlıdır.

Atatürk, Kurtuluş Savaşı yıllarında göstermiş olduğu üstün başarılar sayesinde, hem siyasi hem de askeri açıdan yükselebilecek en üst seviyelere kadar yükselmiştir.

Türk milleti tarafından, Başkomutan ilan edilmesinin yanında, Cumhuriyetin ilanından sonrada ilk Cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir.

Milletimizin ve kahraman ordumuzun savaş yıllarındaki göstermiş olduğu büyük fedakarlıkları takdirle anan Atatürk, bu konuda bir çok yerde yapmış olduğu konuşmalarda ordumuz ve milletimizden övgüyle bahsederek, dünyada görülmemiş bir cesaret örneği sergileyen Türk ordusunu askerlik sanatını en iyi icra eden ordular arasında göstermiştir.

Atatürk; Türk askerinin başka ülkelerin askerleri karşısında asla boyun eğmeyecek kadar onurlu ve gururlu olduğunu daima vurgulamıştır.

Bu onur ve gururun da sebebiyetinin, taşıdığı Türk kanı ve kimliği ile ilintili olduğunu milletine söylemleriyle ve Nutuk’taki  ifadeleriyle tanımlamıştır.

“Sizin gibi komutanları, subayları, er ve erbaşları olan bir milletin yabancı eller altında köle olması mümkün değildir.”  (1921-Ankara)  Mustafa Kemal ATATÜRK

Türk askerinin olması gereken ve olmak zorunda olduğu yerinin daima Türk milletinin yüreği olduğuna dair birçok örnek sözleri bulunan Atatürk’ün, askerlerinin bugünün Genel Kurmay Başkanlığımıza, 21.09.2011 tarihinde, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis ziyarette bulunuyor.

Karargâhta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ziyaret ederek yeni görevinden dolayı kutluyor.
NATO Akdeniz diyalogu kapsamında İsrail’e yaptığı ziyaretin ardından Ankara’ya gelen Stavridis, gerek Mavi Marmara baskını, gerekse de sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye hak veren bir yaklaşım sergilemekten kaçınıyor.

Stavridis, Doğu Akdeniz’de yaşanan krizler nedeniyle tüm taraflara itidal çağrısını yineliyor.

Stavridis’in bu tutumu kulislerde, “Çift şapkalı komutan her iki kriz noktasında itidal çağrısı yaparak, bir tarafın yanında olmamaya özen gösterdi” diye yorumlanıyor.

Yunan kökenli ABD’li komutan, Türkiye ile Yunanistan arasında daha önce yaşanan Kardak krizinin bir benzerinin yaşanmaması gerektiğini belirterek, NATO’nun ve ABD’nin müttefikler arasında baş gösteren sıkıntıların her zaman diyalog ve diplomatik yollardan çözülmesi isteğine vurgu yapıyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la da görüşen Stavridis, İsrail’in NATO-Akdeniz Diyaloğu kapsamında Brüksel’de bir temsilcilik açma isteğini de Ankara’ya iletiyor.

Tüm bu  gelişimlerin beraberinde ziyaret sürecinde  ikilinin görüntüsü çok dikkat çekici bir görüntü sergiliyor.

Çünkü; NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis’in yanında askeri tanımlamayla, esas duruşta ve çok ciddi bir görünüm sergileyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bu görüntüsüyle bizler gibi ulusalcı kişilerin anında dikkatini  çekiyor.

Bu görüntüler sonrasında, bir çok aydının ve Cumhuriyet taraftarının muhakkak ki rahatsız olduğunu söylemekle birlikte, birçoğunun da bu durumu fark etmediğini de söyleyebiliriz.

Sayın Necdet Özel; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük asker ve Miralay Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onurlu şehit Türk askerlerinin  kemiklerini bu kadar sızlatmaya hakkınız var mı?

Sayın Necdet Özel; Dünyanın hiçbir liderinin ayağına gitmeyen ve tüm dünya liderlerinin ayağına geldiği, ziyaretçilerine de Türk askerinin karavanasından yemek yediren ve kendisi de yiyen Mustafa Kemal ATATÜRK gibi bir önderin, ilkelerine ve gösterdiği Cumhuriyet aydınlığı yoluna inanmışlığında olan ben, bu acı tabloyu gördüğümde dona kaldım.

Onurum çok incindi ve gözyaşlarıyla bu utanç tablosunu  tarihi anekdotlarım arasına almak zorunda kaldım.

Şimdi birçoğunuz, hocam boş işler bunlar üzme kendini her şey olacağına varır diyenleriniz de olacak biliyorum.

ÖNER HOCAM YORMA VE ÜZME KENDİNİ, MİLLET LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLSİN ! ( Kaygılanmayınız, Facebook sayfamız da var zaten) http://www.facebook.com/#!/groups/onersamanli/ sayfamıza buyurun o zaman.

Gerçekleşen bu çizgide, Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin ışığında ve milletine yön bulucu olarak kalıt bıraktığı “Nutuk”tan gereken derslerini almış olan ben, bugün ve dünlerde yaşatılanları ve yaşananları gördükçe yeniden yeniye güçleniyorum.

İlkeli ve kararlı oluyorum.

Şayet sizlerden birisi, onurlu bir makam olarak ‘Genel Kurmay Başkanlığımızın Başkanı’ bir paşamız olsaydınız ve aynı şekilde bir başka ülkenin Genel Kurmay Başkanının karşısında sustalı maymun gibi dursaydınız kesinlikle sizinde Cumhuriyetçilik ve Atatürkçülük bilincinden noksan olduğunuzu düşünmemi engelleyecek bir özveride olamayacaktım.

Hatta, gelecek seçimlerde, hangi ilden kontenjan milletvekilliğinizi garanti etmiş olduğunuzun kesin sanısıyla bunu da açık açık soracaktım.

Sayın Paşam; hangi ilimizden milletvekilliğinin sözünü aldınız?..

O ilden ben aday olacaktım ama madem size kontenjan var uğurlar ola !... 

Biz dünde, bugünde, yarında, aynı değişmezliğimizle yerimizde rap rap saymayı da biliriz, ama esas duruşumuzu kimse beklemesin !

Çünkü ne rozette, nede sözde Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olduk…

SÖZDE DEĞİL ÖZDE, ROZETTE DEĞİL YÜREKTE ATATÜRK SİTESİ
http://www.ataturksitesi.com kuruluşunu yaptığım günlerde birkaç üye ile yayına başlamıştı üzerinden 16 yıl geçti ve şu ana 220 milyona doğru uzanıyor.

Yüreğinizden bir şeyler sunarsanız, yüreğiniz de çevrenize yürekliliğinizi yayacaktır.

Düşünselinizden bir şeyleri sunarsanız, düşünseliniz çevrenize aydınlanma ışığınızı yansıtacaktır.

Ne Mutlu ki Türküm, Ne Mutlu Türküm Diyene !..

Ayrıca birileri inkarcı olsa da ben ve benim gibi düşünenler, Allah’ına kadar Müslüman ve Allah’ına kadar Laiğiz.

Öyle yaşayacak, yaşamımıza da öyle veda edeceğiz…

Cumhuriyetçi ve Atatürkçüyüm !...

Cumhuriyetçiyiz  ve Atatürkçüyüz !...

Peki tüm üzüntülerim, yaşananlar ve yaşanacaklar, Hasdal, Silivri, aydınlar, Ergenekon, Balyoz sair vesaire, tırıvırı ne olacak ?..

Neden ve niçin mi bunlar?

1924 – Dumlupınar; Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine ve Türk askerine şöyle sesleniyor;

İşte hepsi bu söylemin içerisinde gizli.

Duyanlar ve okuyanlar okumayanlara ve duymayanlara söylerlerse işin sırrı bilinmiş olacaktır.

“Bir milletin ruhu ele geçirilmedikçe, bir milletin azmi ve iradesi kırılmadıkça, o millete egemen olmanın imkanı yoktur.”

Ruhumuz ayaktadır  !…

Azmimiz dört naladır, irademiz güçlü ve hürdür !..

Başkalarına sökse de, egemenliğiniz asla bize sökmez, sökmeyecektir !...


Prof. Dr. Öner SAMANLI

Facebook’taki Sayfalarımıza Katılmanızla onurlanacağız !..

CUMHURİYETÇİ HAREKET

SİNE-İ MİLLET

Ata TÜRK

Öner Samanlı


ATATÜRK ENSTİTÜSÜ

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

ATATÜRK GENÇLİK MERKEZİ





Hiç yorum yok: